HomeEven voorstellenMijn paardenEerste kennismakingPaardensessies met kinderenSpeciale kinderenPsychomotoriekDiepgevoelige kinderenVolwassenenInspiratieochtendErvaringenBloesemremediesContactKostenLinks

Manon Koffeman
De Leuke 1a
7251 LL Vorden
info@paardenkind.nl
telnr.: 0575 779828
mobiel: 06 30433589


Created by CdWDesign
     Ga naar mijn facebook

Regelmatig begeleid ik kinderen met een stoornis zoals ADHD, PPD-NOS of ADD. Ook kinderen met een lichte lichamelijke beperking kunnen hier terecht. Vaak worden deze kinderen, in hun dagelijks leven, geconfronteerd met hun beperking terwijl ze hier juist hun kwaliteiten en hun (innerlijke) kracht mogen gaan ontdekken. Mijn uitgangspunt ligt bij wat een kind wl kan; dat is de basis en die is vaak sterker dan het kind zelf denkt, zeker als de nadruk niet meer ligt op wat een kind (nog) niet kan.
Waar we samen aan werken is:
 
* Het zelfvertrouwen/ je bent goed zoals je bent
* Verantwoording nemen/ zelfstandigheid
* Concentratie/ focussen
* Evenwicht/ balans zowel innerlijk als uiterlijk
* Sociale vaardigheden/ invoelend vermogen
* Samenwerken
* (Faal)angst
* Natuurbeleving
* Plezier!
 
Omdat ik op een boerderij woon komen kinderen in een natuurlijke omgeving terecht; iets wat meestal al een positieve invloed op het kind heeft. Er is hier een prachtige hooiberg, een grote boomgaard met appel- en perenbomen. Er lopen hier poezen en honden rond en er is een kudde ijslandse paarden. Regelmatig zijn er werkzaamheden te doen zoals, mest ruimen, voeren, paarden binnenhalen, borstelen. We doen dit samen terwijl er vaak mooie gesprekken plaatsvinden en we lekker buiten bezig zijn.
Soms wandelen met een paard en gaan we het bos in; op zoek naar paddenstoelen, eekhoorns enz. Dit werkt erg rustgevend en ontspannend.
Het paard zal voor het kind een grote, aaibare vriend kunnen zijn die het kind helemaal  neemt zoals het is.
 
Zowel binnen als buiten gaan we bezig met activiteiten. We doen gezelschapsspelletjes om het kind spelenderwijs te leren omgaan met winnen en verliezen, wachten op je beurt en inleven in de ander. Verder heb ik motoriekspelletjes voor de grove- en fijne motoriek. Er wordt getekend (vaak met 2 handen, op grote vellen papier) we maken muziek en ook knutselen behoort tot de mogelijkheden. Ook maak ik gebruik van spelen die de kwaliteiten van een kind benadrukken.

Door mijn voormalige werk in het onderwijs heb ik een diep gevoel voor kinderen die moeite hebben zich staande te houden in onze, vaak veeleisende maatschappij en vind ik het fijn om deze kinderen op deze mooie plek te mogen begeleiden.
De begeleiding is individueel en duurt een uur tot anderhalf uur. 

(een pgb behoort tot de mogelijkheden. Voor meer info kun je contact met me opnemen)